Ik ben nu 36 jaar, trotse mama van een ‘Special Twins’ en gelukkig getrouwd met mijn man.
Afgelopen 10 juli 2020 onderging ik eindelijk een NMR om uitsluitsel te brengen over de vele pijnklachten. Deze week kon ik het resultaat inkijken in mijn online medisch dossier, maar pas 17 augustus 2020 heb ik een nieuw consult bij de arts.
Aangezien ik zelf van opleiding verpleegkunde ben, begrijp ik heel wat medische termen en kon ik dus grotendeels wel besluiten dat ik nu dus wel degelijk endometriose heb.

Pas nu, 20j nadat de eerste klachten zich voordeden, vallen heel wat puzzelstukjes op z’n plaats. Maar ondertussen ben ik in die lijdensweg al meermaals geopereerd voor complicaties van de endometriose (die men dus nooit heeft ontdekt). Mijn blaas werd tot 2 maal toe opengesneden, mijn nier uiteindelijk, na meerdere mislukte pogingen tot herstel, verwijdert. Operatie die misschien allemaal konden vermeden worden, als men eerder verder had gekeken vanwaar de gynaecologische klachten kwamen.

Zelfs enkele weken geleden nog werd door een andere arts halsstarrig beweerd dat ik zeker geen endometriose kon hebben, dat de pijn te wijten was aan bekkeninstabiliteit en te zwakke bekkenspieren. Ik moest maar eens wat kine volgen en dan zou dat beteren. Verder onderzoek hoeft niet. Gelukkig heb ik mijn eigen gevoel gevolgd en ben ik naar een ander ziekenhuis én andere arts gestapt. Die nam mij eindelijk serieus.

  • diepe infiltrerende endometriose tussen het rectum en de achterzijde van de baarmoedercorpus.
  • kleine nodule (8mm diameter, 3,6cm) in het subcutane vetweefsel in de rechter fossa, passend bij endometriose haard.
  • klein endometrioma op linker adnex (2,5cm diameter)
  • groot endometrioma op rechter adnex (5,3cm x 3,8cm diameter)

Dit is momenteel wat ik op papier kon lezen en begrijpen.
Hoe het hier nu verder moet, wat ze eraan kunnen doen, wat mij te wachten staat, of ik ooit van de pijn verlost geraak, enz enz … zijn vragen die momenteel onbeantwoord blijven.

Ik kan jullie pas het vervolg hierop en de evt afloop geven in de toekomst.

1 gouden raad aan iedere dame die pijn lijdt: volg je gevoel, stap naar een andere arts, ander ziekenhuis. Hoe sneller je de diagnose kan hebben, hoe sneller je geholpen kan worden op de correcte manier en je geen onnodige complicaties moet ondergaan.

Veel liefs
Regina (alias Rozientje)

Pin It on Pinterest

Share This